Tuesday 2 April 2013

Wages at America's Most Common Jobs

Wages at America's Most Common Jobs


Wages Stink at America's Most Common Jobs

America's most common jobs come with lousy pay.

Workers in seven of the 10 largest occupations typically earn less than $30,000 a year, according to new data published Friday by the Bureau of Labor Statistics. That's a far cry from the nation's average annual pay of $45,790...
more

1 comment:

Anonymous said...

Motivujete účinně své zaměstnance?
K ověření slouží tři jednoduché otázky



http://probyznysinfo.ihned.cz/lide-a-personalni-rizeni-manazerske-dovednosti/c1-59824520-motivujete-ucinne-sve-zamestnance-k-overeni-slouzi-tri-jednoduche-otazky



Manažeři si často stěžují, že jejich pracovníci nejsou dostatečně motivovaní. Chyba však mnohdy není na straně zaměstnanců.



Účinná pracovní motivace se opírá o tři důležité předpoklady. Jde o vztah mezi výkonem a hodnocením, mezi výsledkem hodnocení a odměnou, a mezi tím, jakou formu odměny pracovník dostává a jaká je pro něj motivující.



Jsou-li tyto předpoklady splněny, pak firma velmi pravděpodobně nebude mít s motivací svých zaměstnanců velké problémy. Pokud některý z nich chybí, bude motivace i pracovní úsilí zaměstnanců nižší.

K ověření, zda tyto předpoklady fungují, slouží tři jednoduché otázky. Prvou je, zda se úsilí zaměstnanců odráží i v jejich hodnocení.

Důležité je především to, zda zaměstnanci jsou o tom skutečně přesvědčeni, tj. zda věří, že jejich hodnocení je objektivní a svými úsilím je mohou ovlivnit. V řadě situací bohužel platí, že odpověď je záporná.

Důvodů může být několik. V některých případech jsou na vině nedostatečné schopnosti pracovníků. I když se snaží sebevíce, nejsou schopni vyššího výkonu dosáhnout. Prvotním problémem v tomto případě není nedostatečná motivace, ale to, že se firmě nepodařilo potřebné schopnosti zaměstnanců vytvořit. Pokud se zaměstnancům práce i přes zvýšené úsilí nedaří, jejich motivace klesá.