Tuesday 17 April 2007

Jak se pracuje v Googlu

Jak se pracuje v Googlu?


Zárodek společnosti Google se zrodil v roce 1995 v hlavách dvou studentů informačních technologií na Stanfordské univerzitě (USA, Kalifornie) - Larryho Page (syna profesora informačních technologií) a Sergeye Brina (ruského imigranta, syna profesora matematiky), jejichž hlavním cílem bylo vyvinout zcela novou technologii hledání na internetu. Oba studenti tedy dali hlavy dohromady a během jednoho roku napsali a následně zprovoznili první prototyp vlastního internetového vyhledávače - Back Rub (1996).

Faktická expanze společnosti Google do světa internetu nastala ale až v září 1998. Čtyři zaměstnanci do té doby ještě stále malé kalifornské firmičky spustili originální, jednoduchý, rychlý a převratný vyhledávač Google, který si rázem oblíbili první "kolonizátoři" internetového světa. Firma Google byla v témže roce přeměněna na akciovou společnost se sídlem v garáži, nacházející se v kalifornském městečku Menlo Park (Silicon Valley). Základní kapitál společnosti tvořila půjčka (investice) 100 000 dolarů od spoluzakladatele společnosti Sun Microsystems, Andyho Bechtolsheima.

V březnu roku 1999 se Google přesunul do kancelářských prostor v nedalekém Palo Altu a o několik měsíců později zakotvil v Googleplexu (moderním proskleném kancelářském komplexu) v Mountain View.V polovině roku 2000 řešil vyhledávač Google ... více



-




Jakub Vrána: Proč jsem opustil Facebook? Nechci řídit lidi, mě baví psát kód

No comments: