Tuesday 17 April 2007

Jak se pracuje v Googlu

Jak se pracuje v Googlu?


Zárodek společnosti Google se zrodil v roce 1995 v hlavách dvou studentů informačních technologií na Stanfordské univerzitě (USA, Kalifornie) - Larryho Page (syna profesora informačních technologií) a Sergeye Brina (ruského imigranta, syna profesora matematiky), jejichž hlavním cílem bylo vyvinout zcela novou technologii hledání na internetu. Oba studenti tedy dali hlavy dohromady a během jednoho roku napsali a následně zprovoznili první prototyp vlastního internetového vyhledávače - Back Rub (1996).

Faktická expanze společnosti Google do světa internetu nastala ale až v září 1998. Čtyři zaměstnanci do té doby ještě stále malé kalifornské firmičky spustili originální, jednoduchý, rychlý a převratný vyhledávač Google, který si rázem oblíbili první "kolonizátoři" internetového světa. Firma Google byla v témže roce přeměněna na akciovou společnost se sídlem v garáži, nacházející se v kalifornském městečku Menlo Park (Silicon Valley). Základní kapitál společnosti tvořila půjčka (investice) 100 000 dolarů od spoluzakladatele společnosti Sun Microsystems, Andyho Bechtolsheima.

V březnu roku 1999 se Google přesunul do kancelářských prostor v nedalekém Palo Altu a o několik měsíců později zakotvil v Googleplexu (moderním proskleném kancelářském komplexu) v Mountain View.V polovině roku 2000 řešil vyhledávač Google ... více



-




Jakub Vrána: Proč jsem opustil Facebook? Nechci řídit lidi, mě baví psát kód

Friday 13 April 2007

Česká daňová reforma je paskvil!

Autor slovenské rovné daně: Česká daňová reforma je paskvil!

Tvůrce slovenské rovné daně Richard Sulík má k české verzi daňové reformy jen málo pochvalných slov. Promarnili jste šanci, není to dotažené do konce, říká poradce bývalého i nynějšího slovenského ministra financí v rozhovoru pro MF DNES.

Jak hodnotíte návrhy na změny daní, které chystá česká vláda?
Tato reforma je paskvil. Podstatou rovné daně je totiž rovnost ve zdanění. Tu narušují kromě různých sazeb i výjimky a nezdanitelné minimum. Česko se sice teď snaží zavést rovnou daň, ale ve skutečnosti zavádí jen jednu sazbu daně.

Je sazba 15 procent u daně z příjmu dobře nastavená?
Sazba patnáct procent sama o sobě dobře nastavená je, a to navzdory tomu, že se jedná o sazbu ze superhrubé mzdy. Problém je v něčem jiném. Tato nízká sazba daně musela být vykoupena vysokou slevou na dani, aby nikdo neplatil vyšší daň z příjmu. Sleva na dani je také výjimka a její výše 24 840 korun za rok odpovídá základu daně 165 600 korun, což je šíleně vysoké. Lepší by bylo namísto zvýšení slevy na dani ve stejném objemu snížit sociální odvody ... více
-

Thursday 5 April 2007

Odboráři vytáhli proti Škodě Auto písničku

Odboráři vytáhli proti Škodě Auto písničku

"Vážení, co máte auto služební, jste v Pentagonu schovaní a předstíráte práci..." Tak takto znějí první slova čerstvého hitu, který proti automobilce složili odboráři. Ti ji sice pustili vedení firmy, ale zatím ji nechtějí šířit dál. Redakce iDNES.cz dostala audionahrávku od zdroje, který nechtěl být jmenován.
Text písničky složil sám odborový předák Jaroslav Povšík, hudbu namixoval jeho kolega z odborové hudební skupiny. "Slova jsem složil loni v prosinci. V lednu si ji vyslechla podniková rada a včera jsme ji pustili na mítinku, který zahajoval stávkovou pohotovost ... více

-


Obecně se domnívám že jde o hrubý populismus. V opačnem případě by mohlo odborařští bosové ztratit vliv a nakonec třeba i práci.
-

Beverage Testing Institute (Beer Advocate) ohodnotil Pilsner Urquell jako nejchutnější dovážené pivo do USA

Beverage Testing Institute - BeerAdvocate ohodnotil rekordními 93 body Pilsner Urquell jako nejchutnější dovážené pivo do USA!


Pilsner Urquell Earns Highest Taste Rating of Top Selling Imports

A recently-convened professional panel of sensory experts at the prestigious Beverage Testing Institute (BTI) has given Pilsner Urquell a score of 93 points, the highest rating ever given to a pilsner style lager. This rating places Pilsner Urquell at the "exceptional" level, atop some of the most well known import lager brands.

"Under our well-established and industry-respected testing system, Pilsner Urquell was found to be the best tasting beer among the 10 sampled by our testing group," said Jerald O'Kennard, director of the Beverage Testing Institute's tasting programs and World Beer Championships. O'Kennard moderated the professional tasting panel. "Pilsner Urquell is a classic representation of the pilsner lager style. From a flavor standpoint, Pilsner Urquell displayed richness and complexity in both flavor and body that the other lagers, appealing as some were, could not compete with."

The panel consisted of senior beer tasting panelists of the Beverage Testing Institute, all of who have had a minimum of five years experience as BTI panelists.

The BTI reviewed Pilsner Urquell and nine other lagers ... more



Pilsner Urquell Earns Highest Taste Rating of Top Selling Imports

from: Beer News posted by Jason / 03-20-2007

CHICAGO (March 19, 2007) – A recently-convened professional panel of sensory experts at the prestigious Beverage Testing Institute (BTI) has given Pilsner Urquell a score of 93 points, the highest rating ever given to a pilsner style lager. This rating places Pilsner Urquell at the “exceptional” level, atop some of the most well known import lager brands.

“Under our well-established and industry-respected testing system, Pilsner Urquell was found to be the best tasting beer among the 10 sampled by our testing group,” said Jerald O’Kennard, director of the Beverage Testing Institute’s tasting programs and World Beer Championships. O’Kennard moderated the professional tasting panel. “Pilsner Urquell is a classic representation of the pilsner lager style. From a flavor standpoint, Pilsner Urquell displayed richness and complexity in both flavor and body that the other lagers, appealing as some were, could not compete with.”

The panel consisted of senior beer tasting panelists of the Beverage Testing Institute, all of who have had a minimum of five years experience as BTI panelists.

The BTI reviewed Pilsner Urquell and ... more



The Czech Republic: Home of Pilsner

You can’t be a real country unless you have a beer and an airline. It helps if you have some kind of football team, or some nuclear weapons, but at the very least you need a beer. - Frank Zappa
The Czech Republic (consisting of Bohemia and Moravia) has played an important role in the development of the type of beer that we commonly drink today. To this day Bohemian beer is revered the world over for its quality and character. Czech consumers certainly give their own beers the thumbs-up.

By all accounts the Czechs drink more beer per capita, overwhelmingly Czech in origin, than any other nation in the world ... more




V New Yorku nabízí Pilsner Urquell řada restaurací. Je mezi nimi např. Michael Jordan Restaurant (map) nebo klub v legendární newyorské Carnegie Hall.

All about Beer

Beer Advocate


Beer
Beer culture
The Beer Portal
Pivo
-

-
Co s tím když obchodní řetězce nabízí levné ale jen imitace piva? - Homebrewing
Homebrewing
Abacab

American Homebrewers Association
The Home Brewing Recipe Calculator
Homebrew
Homebrewing
Beer Ratings
The Wine Making and Home Brewing Beer


Beers
Pivovary ČR
VÝZKUMNÝ ÚSTAV PIVOVARSKÝ A SLADAŘSKÝ


Technika uzení
Mňam

Wednesday 4 April 2007

Odboráři ve Škodě Auto vstoupili do stávkové pohotovosti

... Poslední neúspěšné kolo jednání se uskutečnilo v pondělí 2.4.07. Společnost nabídla růst tarifů o 7,5 procenta od 1. dubna letošního roku a o dalších 2,5 procenta v roce příštím. Odbory návrh odmítly, ale nesdělily, jakou minimální výši platů požadují. Povšík pouze připustil, že to je méně než původně požadovaný růst tarifů o 17 procent, který s dalšími požadavky dával celkový růst objemu mezd o 24 procent.

Návrhy automobilky odborům nestačí

Poslední návrh vedení společnosti by znamenal, že by si zaměstnanci, po započítání dalších složek mzdy, tedy variabilní i zaručené části podnikového bonusu, příplatků a osobního ohodnocení, v roce 2008 celkově polepšili o 12,5 procenta, tedy v průměru o 3127 korun měsíčně. Průměrná dělnická mzda v automobilce byla loni podle odborů 22.057 korun.

Odbory v podstatě opakují svůj postup, který zvolily při vyjednávání o mzdách v minulosti. Před dvěma roky, 30. března 2005, dokonce situace dospěla až k tříhodinové výstražné stávce. Pod hrozbou celodenní stávky pak vedení firmy ustoupilo a dohodlo se s odbory na kompromisu. Odbory požadovaly desetiprocentní růst mzdových tarifů, firma nabízela zpočátku nárůst v mezích předpokládané inflace, tedy asi pod tři procenta. Obě strany nakonec uzavřely dvouletou dohodu o sedmiprocentním růstu ... více