Friday 9 October 2009

Můžete něco udělat pro budoucnost

Můžete něco udělat pro budoucnost

V lidské historii měli lidé mnohokrát možnost pozitivně ovlivnit budoucnost a nepočitatelně to také svým aktivním přístupem udělali. Mnohokrát ale také NE. "Neměli" čas, chuť hledat informace..., ale následně za to často velmi krutě oni nebo jiní lidé zaplatili.
Například před II. světovou válkou, kdy chtěl Adolf Hitler dobýt a sjednotit Evropu, tak s ním více jak 55-65% německého národa nesouhlasilo. Následky toho, že se včas rezolutně lidé neozvali, známe.
Také v Československu velká část Němců s fašismem nesouhlasila. Postupně se ale nechali zpracovat. Přesto, že často vnitřně nesouhlasili, nechali se často i pod nátlakem přesvědčit nebo zlomit k souhlasu.
Co následovalo, víme.

Jednotlivec se asi často od politiků nechá přesvědčit, že nic nezmůže. Politika nezajímají velmi často jednotlivci, ale masy. Pokud nepřesvědčí o svých ideálech masy, tak mu velmi často hrozí, že přijde o vliv nebo dokonce o práci. Pokud se ale podíváme do více či méně vzdálené minulosti, zjistíme, že mnoho jednotlivců a "obyčejných" lidí pozitivně ovlivnilo dějiny.

V posledních letech máme užasný příklad "jediného" člověka, který se domohl u Nejvyšího soudu v Irsku referenda. Ve známém případu „Crotty“ Nejvyší soud rozhodl, že v případě předávání pravomocí jiné zemi (EU) musí být provedeno vždy referendum.
Pan Anthony Coughlan se nebál a nenechal zastrašit a Irsko jako jediná země do přijetí Lisabonské smlouvy musí souhlasit s předáváním pravomocí jinému státu (EU) v referendu.

Po irském referendu, které jediné nešlo bez schválené Lisabonské smlouvy obejít, přišel ale veliký šok! LS byla odmítnuta. Ratifikační proces Lisabonské smlouvy (ústavy EU) byl ukončen a LS byla mrtvá.
Samozřejmě se hned začaly ozývat zpochybňující hlasy, jak může jediný malinký národ bránit "celé EU" přesněji řečeno eurofederalistům + Francii, Německu a Itálii v jejich plánech.
Pokud ale v EU ještě smlouvy platí, bylo jasné, že Irsko bez LS nelze obejít. Byl vypracovaný plán, jak opakovat prohraný zápas. Nic nebylo ponecháno náhodě a po veliké a masivní kampani donutili Iry k opakovanému referendu.
Jen finančních prostředků na straně vlády, Bruselu... bylo vynaloženo ne desetinásobně, ale dvacetinásobně více než na straně zastánců alespoň částečně svobodné EU.

Nyní zbývá pouze Velká Británie, Finsko, Polsko a Česká republika, které nedokončily ratifikační proces. V Česku od podání stížnosti senátorů k ústavnímu soudu není možné pokračovat v obnovené ratifikaci LS, která byla prvním irským referendem ukončena.

Konec federálního snu

EU ovlivňuje irské referendum

Stručný záznam z jednání EP a hvězda Ivan Lendl

Irské referendum bylo nezákonné

Jediný poslanec v Německu pan Peter Gauweiler napadl LS pro rozpor s ústavou.
Výsledek po čtyřech měsících jednání německého ústavního soudu:

Německý ústavní soud nenašel v Lisabonu rozpor s ústavou ale ...

Act Approving the Treaty of Lisbon compatible with the Basic Law

Verhandlungsgliederung zur mündlichen ...

Co bude následovat?
V Evropě neskutečně upevní svoje velmocenské postavení Francie, Německo a Itálie. Velmi také posílí tradiční dlouholetý významný spojenec Francie a Německa RUSKO.
Soudruzi, kteří jsou u nás zeleno-oranžoví budou žít svůj sen a cca 75% procent obyvatel bude potichu trpět jejich absurdní pokusy.
Rozvojový svět bude dál decimován našemi cly a jinými bariérami. Budou dál díky této politice umírat lidé a EU se bude tvářit jako velký sociálně spravedlivý kolos. Želmi to obrovské pokritectví silně připomíná SSSR (SSSR, CCCP)
EU bude lhát jak se stará o blaho světa. Bude nadále neskutečně mrhat prostředky a rozvojový svět bude pít i obyčejnou vodu z 85% závadnou...
.
Kam dál?

O čem je Lisabonská smlouva?

Politika, jaká nemá být

Cynikuv názor na Lisabonskou smlouvu

Klaus, pád vlády a ruské zájmy

Nedopustí se vlastizrady ten kdo by pro Lisabonskou smlouvu hlasoval?

Třicet stupňů ke krizi, krok za krokem…

.

5 comments:

Anonymous said...

Tak nám zabili Ferdinanda

http://pakosta.cz/modules.php?name=News&file=article&sid=216

Anonymous said...

cituji jj
Klaus přísahal že nepodepíše nic o čem se domnívá (tedy nejen objektivně ví ale třeba se i subjektivně domnívá) že je to protiústavní.

Proto ho nemůže nikdo přinut podepsat něco o čem si pan Klaus MYSLÍ že je to protiústavní protože by ho tím pádem nutil k porušení přísahy a tudíž k velezradě.Stanovisko ustavního soudu k LS má v tomto čistě právnicky negativní stanovisko -pokud dospějí k názoru že je LS protiústavní tak je to automaticky "end of LS" a pokud ne tak prezident stejně nemá žádnou povinnost s nimi v tomto souhlasit, on se řídí svým úsudkem protože prezidentskou přísahu nepřísahal nějaký ústavní soud ale prezident - proto jedině prezident má suverénní právo rozhodnout se za sebe jaká smlouva je protiústavní( a tudíž nutné to odmítnout podepsat) a co ne. Jinými slovy případné vyjádření ÚS že LS není protiústavní není pro prezidenta žádným způsobem zavazující či určující.

---
dodavam co znamena Svrchovanost Sovereignty
www.jaknatoo.blogspot.com/2008/11/svrchovanost-sovereignty.html


§ 96
Velezradou pro účely tohoto zákona rozumí se jednání prezidenta republiky směřující proti svrchovanosti a celistvosti republiky, jakož i proti jejímu demokratickému řádu...

EU je jednoznacne NEdemokraticka a podepsanim LS jednoznacne prichazime o suverenitu.

pokud mate nekdo opacny nazor uvitam jeho publikaci

Anonymous said...

V zahraničí se chystá podpora pro Klause, bude se i demonstrovat

http://zpravy.idnes.cz/v-zahranici-se-chysta-podpora-pro-klause-bude-se-i-demonstrovat-psc-/domaci.asp?c=A091015_165251_domaci_adb

Anonymous said...

Státnost a zájmy lidí ať jdou k čertu, znělo Národním muzeem

http://zpravy.idnes.cz/statnost-a-zajmy-lidi-at-jdou-k-certu-znelo-narodnim-muzeem-poh-/domaci.asp?c=A091028_131922_domaci_jw

Anonymous said...

Státnost a zájmy lidí ať jdou k čertu, znělo Národním muzeem

http://zpravy.idnes.cz/statnost-a-zajmy-lidi-at-jdou-k-certu-znelo-narodnim-muzeem-poh-/domaci.asp?c=A091028_131922_domaci_jw